Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ζυμαρικά με σπαράγγια και κρέμα γάλακτος




Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά
500γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
250γρ. σπαράγγια φρέσκα ή από βάζο
250γρ. μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα
½ ποτ. λευκό κρασί
300ml. κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά
200γρ. ανθότυρο
2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση
Κόβουμε τα σπαράγγια σε κομμάτια. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα σπαράγγια, κόβουμε πρώτα λίγο από τη βάση για να μείνει μόνο το τρυφερό μέρος και τα καθαρίζουμε με το ειδικό εργαλείο, ξεκινώντας από την κορυφή προς το πόδι.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε, τα περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και τα ανακατεύουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα σπαράγγια και τα μανιτάρια για 5 λεπτά, αν είναι φρέσκα ή για 2 λεπτά αν είναι από βάζο. Τα σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και λιώνουμε μέσα εκεί το ανθότυρο, με ένα πιρούνι. Τα προσθέτουμε στο τηγάνι, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Μόλις δέσει ελαφρώς η σάλτσα, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τις παπαρδέλες σε πιάτα και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.