Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Αρνάκι με σπανάκι



Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 30 λεπτά
Για 5 άτομα

Υλικά
1 ½ κιλό σπανάκι
½ κούπα λάδι
1 ½ κιλό αρνάκι σε μερίδες
1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο
1 κιλό ώριμες ντομάτες ή 400γρ. κονσέρβα
1 κουτ. γλυκού ξίδι
2 κουτ. σούπας κέτσαπ
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
½ κούπα μαϊντανό ή άνηθο, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε όλο το φανερό λίπος από το αρνί. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά. Ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του αρνιού αναποδογυρίζοντας τα κατά διαστήματα, να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις πλευρές. Προς το τέλος ρίξτε το κρεμμύδι και σοτάρετέ το και αυτό, ώσπου να μαραθεί.
Ρίξτε τις ντομάτες, το ξίδι, την κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη και σκεπάστε την κατσαρόλα. Σιγοβράστε το φαγητό, ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα. Ίσως χρειασθεί να προσθέσετε λίγο νεράκι. Στο μεταξύ, καθαρίστε και πλύνετε καλά το σπανάκι. Κόψτε το σε κομμάτια, ζεματίστε το για 5 λεπτά και στραγγίστε το.
Ρίξτε το μέσα στην κατσαρόλα με το κρέας μαζί με τον μαϊντανό ή τον άνηθο και ανακατέψτε ελαφρά. Σκεπάστε και σιγοβράστε το φαγητό για 15 λεπτά περίπου, χωρίς να προσθέσετε καθόλου νερό. Το σπανάκι δεν πρέπει να λιώσει. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.


Πηγή: Περιοδικό «Real food»