Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Χοχλιοί γιαχνί με κολοκυθάκια





Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 20 λεπτά
Για 4 άτομα



Υλικά
1 κιλό χοντροί χοχλιοί
1 κιλό μικρά κολοκυθάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
½ κιλό ώριμες ντομάτες
1 κουτ. σούπας αλάτι
Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε 2-3 φορές τους χοχλιούς προσέχοντας να είναι όλοι ζωντανοί. Τους βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να τους σκεπάζει, μέχρι να πάρουν μια βράση. Τους βγάζουμε από την κατσαρόλα, τους ξεπλένουμε 2-3 φορές ακόμα και τους ξαναβράζουμε μαζί με το κρεμμύδι, κομμένο σε μικρές φέτες, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και τους αφήνουμε να ψηθούν καλά.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και αλατίζουμε τα κολοκυθάκια. Τα χαράζουμε σε 2-3 σημεία και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τους χοχλιούς. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και τις ντομάτες αποφλοιωμένες και κομμένες σε φέτες. Ανακατεύουμε τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα ακόμη. Το φαγητό πρέπει να είναι ζουμερό.