Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Κοτόσουπα με πεπονάκι




Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα




Υλικά
500γρ. κοτόπουλο
1lt. Ζωμό κότας
1 σέλερι, ψιλοκομμένο
100γρ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
200γρ. πεπονάκι (ζυμαρικό)
1 καρότο κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 λεμόνια (το χυμό)
50ml. ελαιόλαδο
20ml. κρασί λευκό ξηρό
2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο για 20 λεπτά περίπου και κρατάμε τον ζωμό του. Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τσιγαρίζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα λαχανικά και το κοτόπουλο, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το ζωμό.
Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου και τότε ρίχνουμε το πεπονάκι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς να μην κολλήσει. Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό, το λεμόνι και σερβίρουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και φρυγανισμένο ψωμί.


Πηγή: Περιοδικό «Cook book», ‘Εθνος