Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Κανελόνια με μελιτζάνες



Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
Για 4 άτομα
Ιταλική συνταγή



Υλικά
250γρ. κανελόνια
2 μεγάλες μελιτζάνες, καθαρισμένες σε κύβους
3 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζ. ρικότα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μαιντανό, ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
¼ φλιτζ. τσαγιού λάδι
½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Μισοβράζουμε τα κανελόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε. Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε καλά μέχρι να μαλακώσουν. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ρικότα, τη μισή παρμεζάνα, το βασιλικό, το μαιντανό, αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα. Στρώνουμε τη μισή σάλτσα σε πυρέξ και επάνω βάζουμε τα κανελόνια στη σειρά. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε τα κανελόνια με την παρμεζάνα. Τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψ΄νουμε το φαγητό στους 180ο C, για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει το φαγητό.


Πηγή: Βιβλίο «Μεσογειακή και διεθνής κουζίνα», εκδ. Sussaeta