Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Ρολά με ρικότα και πέστο



Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
Για 16 κομμάτια



Υλικά
3 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
90γρ. βούτυρο
2 κουτ. σούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 ¼ φλιτζ. τσαγιού γάλα
2 κουτ. σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
Για τη γέμιση
½ φλιτζ. τσαγιού ρικότα
½ φλιτζ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
1/3 φλιτζ. σάλτσα πέστο (δείτε συνταγή)
¼ φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρι, ψημένο
¼ φλιτζ. τσαγιού λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
1 κουτ. γλυκού μείγμα διάφορων πιπεριών, τριμμένα



Εκτέλεση

Βάλτε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι και ζυμώστε μέσα το βούτυρο. Προσθέστε το βασιλικό και τόσο γάλα, ώστε να γίνει μια μαλακιά, κολλώδης ζύμη. Ζυμώστε τη ζύμη ώσπου να γίνει ομοιόμορφη. Ανοίξτε με τον πλάστη τη ζύμη σε ορθογώνιο.
Βάλτε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και ανακατέψτε να ομογενοποιηθούν. Απλώστε επάνω τη γέμιση και τυλίξτε από τη μακριά πλευρά σε ρολό. Κόψτε το ρολό σε 16 περίπου φέτες. Τοποθετήστε τις φέτες σε λαδωμένα ταψιά, σε απόσταστη 3 εκ. Πασπαλίστε με το τυρί. Ψήστε σε μέτριο ζεστό φούρνο πε΄ριπου για 15 λεπτά, στους 180ο C.