Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Βλήτα γιαχνί




Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά
Για 4 άτομα




 Υλικά
1 κιλό βλήτα
1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
1 κρεμμύδι μέτριο
6 σκελίδες σκόρδο
3 κολοκυθάκια μέτρια
4 ντομάτες ώριμες
1 πιπερίτσα κόκκινη καυτερή
Αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολλά χέρια τα βλήτα, βράζουμε νερό και τα ζεματάμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να μαραθεί και κατόπιν ρίχνουμε μέσα τα σκορδάκια ψιλοκομμένα και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, τα κολοκυθάκαι, την πιπερίτσα και το αλάτι.
Τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να σιγοβράσουν και μετά από 15 λεπτά ρίχνουμε τα ζεματισμένα βλήτα και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί για 30 λεπτά. Σερβίρουμε χλιαρό.