Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Χυλοπίτες σπιτικές




Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος αποξήρανσης 2-5 ημέρες





Υλικά
100ml. γάλα
1 κουτ. σούπας αλάτι
100γρ. σιμιγδάλι ψιλό
4 αβγά
700γρ. αλεύρι σκληρό



Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ ή πήλινο σκεύος και ζυμώνουμε μέχρι να επιτύχουμε μια λεία και εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου, καλά σκεπασμένη με βαμβακερή πετσέτα.
Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 2 χιλιοστών. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι μακρόστενες λωρίδες φάρδους 1 εκ. και μετά σε μικρά τετράγωνα κομματάκια. Απλώνουμε σε ένα βαμβακερό ύφασμα τις χυλοπίτες μες και τις αφήνουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος να ξεραθούν. Όσο πιο πολλές μέρες τόσο το καλύτερο.
Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε σακούλες βαμβακερές και τις αποθηκεύουμε σε σκοτεινό με΄ρος χωρίς υγρασία για 1 χρόνο.