Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
Χρόνος αναμονής 3 ώρες
Για 8 άτομα
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
Χρόνος αναμονής 3 ώρες
Για 8 άτομα
Υλικά
24 φρυγανιές
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζ. τσαγιού νερό
Λίγο κονιάκ
1 πρέζα κανέλα
Χυμό από ½ λεμόνι
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
2 ½ κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού. Έπειτα από 10 λεπτά βγάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά, ρίχνουμε την κανέλα και το αφήνουμε να χλιαρώσει. Απλώνουμε σε ένα ταψάκι δυο στρώσεις φρυγανιές και τις ραντίζουμε με το σιρόπι.
Βράζουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό, το προσθέτουμε στο γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να δέσει η κρέμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στις φρυγανιές.
Αφήνουμε το γλυκό εκτός ψυγείου για 1 ώρα περίπου. Στη συνέχεια, το παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα.
Πηγή: Περιοδικό «Cook book», ‘Εθνος
24 φρυγανιές
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζ. τσαγιού νερό
Λίγο κονιάκ
1 πρέζα κανέλα
Χυμό από ½ λεμόνι
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
2 ½ κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού. Έπειτα από 10 λεπτά βγάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά, ρίχνουμε την κανέλα και το αφήνουμε να χλιαρώσει. Απλώνουμε σε ένα ταψάκι δυο στρώσεις φρυγανιές και τις ραντίζουμε με το σιρόπι.
Βράζουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό, το προσθέτουμε στο γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να δέσει η κρέμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στις φρυγανιές.
Αφήνουμε το γλυκό εκτός ψυγείου για 1 ώρα περίπου. Στη συνέχεια, το παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα.
Πηγή: Περιοδικό «Cook book», ‘Εθνος