Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Μοσχαρίσια φιλετάκια με πιπεριές



Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
Για 4 άτομα
Συνταγή Ν. Ζηλανδίας


Υλικά
1 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
½ φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό
½ φλιτζ. τσαγιού ζωμό κρέατος
1 κουτ. σούπας αλεύρι
½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Κόβουμε το φιλέτο σε πολύ λεπτές φέτες και το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα να ζεσταθεί και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα φιλετάκια και τα σοτάρουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί. Ρίχνουμε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές και την κρέμα γάλακτος. Κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα και βράζουμε για 1 λεπτό ακόμη. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.


Πηγή: Βιβλίο «Μεσογειακή και διεθνής κουζίνα», εκδ. Sussaeta