Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Σούπα με μοσχάρι και πατσά


Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα
Για 4 άτομα
Πολωνέζικη συνταγή


Υλικά
1 κιλό κοιλιά μοσχαριού
500γρ. μοσχάρι για βραστό
1/3 φλιτζ. σέλινο, ψιλοκομμένο
1 πράσο, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 φύλλα δάφνης
2 κουτ. σούπας αλεύρι
½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
1 κουτ. σούπας πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τον πατσά και τον ψιλοκόβουμε. Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε τον πατσά και το κρέας σε βαθιά κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με νερό και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να πάρει βράση. Ξαφρίζουμε και προσθέτουμε τα λαχανικά, τη δάφνη, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει, για 1 ώρα. Στο μεταξύ βάζουμε το βούτυρο σε τηγάνι να λιώσει και σοτάρουμε το αλεύρι. Όταν το φαγητό βράσει, προσθέτουμε το μείγμα του τηγανιού, την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη σούπα για λίγο στη φωτιά μέχρι να δέσει.


Πηγή: Βιβλίο «Μεσογειακή και διεθνής κουζίνα», εκδ. Sussaeta