Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Μοσχαρίσια ρολάκια με σπανάκι





Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 6 μερίδες


Υλικά
6 σνίτσελ μοσχαρίσια
400γρ. σπανάκι, φρέσκο
80γρ. τυρί κίτρινο
80γρ. τυρί κρέμα
80γρ. βούτυρο
100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι, πιπέρι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

Χτυπάμε τα σνίτσελ να πλατύνουν. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο όση ώρα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε καλά και ζεματάμε σε καυτό αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
Σοτάρουμε το σπανάκι στο μισό βούτυρο μαζί με τα κρεμμυδάκια και αποσύρουμε από τη φωτιά όταν τα πολλά υγρά εξατμισθούν. Τηγανίζουμε στο υπόλοιπο βούτυρο τα σνίτσελ μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές και κατόπιν τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Προσθέτουμε στο σπανάκι το κίτρινο τυρί τριμμένο, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε με το μείγμα τα σνίτσελ και τα τυλίγουμε σε ρολά. Τα συγκρατούμε με οδοντογλυφίδες. Τοποθετούμε τα ρολά σε ταψάκι πυρίμαχο. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, τον άνηθο και λίγο αλατοπίπερο και περιχύνουμε τα ρολά. Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200ο C, για 15 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε τα ρολά με πατάτες φούρνου ή ριζότο.