Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Φιλέτο ψαριού με σάλτσα μαστίχας






Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 10 λεπτά
Για 6 άτομα




Υλικά
6 φιλέτα γλώσσας
60γρ. βούτυρο
1 ποτ. κρασιού κρασί λευκό αρετσίνωτο
½ φλιτζ. του καφέ λικέρ μαστίχα
3 κουτ. σούπας αλεύρι
Μαϊντανό ψιλοκομμένος
¾ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
Μπαχάρι
Δάφνη
Αλάτι, πιπέρι σε κόκκους



Εκτέλεση

Αλείφετε ένα ταψί με το μισό βούτυρο και τοποθετείτε τα φιλέτα, περιχύνοντάς τα με το κρασί και το λικέρ μαστίχα. Ρίχνετε το πιπέρι, το αλάτι, τη δάφνη και το μπαχάρι. Προσθέτετε το μισό ποτήρι νερό. Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο στους 200ο C, για 15 λεπτά.
Με το υπόλοιπο βούτυρο καβουρντίζετε το αλεύρι και κατόπιν προσθέτετε όσο ζωμό σουρωμένο βγάλατε από τα ψημένα ψάρια και την κρέμα γάλακτος. Σερβίρετε το φαγητό σε πιατέλα και το περιχύνετε με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδεύετε με ρύζι και λαχανικά ατμού.


Πηγή: Περιοδικό «Κουζίνα και ποιότητα ζωής»