Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Σούπα με μοσχάρι και μπίρα



Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 30 λεπτά
Για 4 άτομα
Ιρλανδική συνταγή


Υλικά
1 ½ κιλό μοσχάρι για βραστό
2 μέτριες πατάτες
1 φλιτζ. τσαγιού λάχανο, χοντροκομμένο
2 μέτρια κρεμμύδια
2 καρότα
½ φλιτζ. τσαγιού σέλινο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 πράσο
2 φύλλα δάφνης
3 φλιτζ. τσαγιού μπίρα
½ φλιτζ. τσαγιού λάδι
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Πλένουμε το μοσχάρι και το κόβουμε σε μέτριες μερίδες. Το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα και το καλύπτουμε με νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και το ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα. Ρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε το κρέας να βράσει για 1 ώρα.
Στο μεταξύ κόβουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες, τα καρότα και το πράσο σε ροδέλες. Προσθέτουμε στη σούπα όλα τα λαχανικά, την μπίρα, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.


Πηγή: Βιβλίο «Μεσογειακή και διεθνής κουζίνα», εκδ. Sussaeta