Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

Μπουμπάρι



Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα
Για 4 άτομα



Υλικά
1 ½ κιλό κοτόπουλο
200γρ. κουκουνάρι
2 καρότα, βρασμένα
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 αυγά, βρασμένα
2 αυγά
250γρ. ψωμί ψίχα, μπαγιάτικο
Αλάτι, πιπέρι μαύρο


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο. Με κοφτερό μαχαίρι, αρχίζουμε να βγάζουμε την πέτσα του κοτόπουλου με προσοχή, πρώτα από την κοιλιά και μετά γύρω γύρω. Προσέχουμε όσο το δυνατό να μείνει ολόκληρη η πέτσα, τη ράβουμε εκεί που είναι τα φτερά, καθώς και γύρω γύρω στα πόδια και στο λαιμό, αφήνοντας μόνο ένα άνοιγμα για γέμισμα, στην κοιλιά.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ξεκοκαλίζουμε το κρέας από το στήθος και τα πόδια του κοτόπουλου. Αλέθουμε τα κομμάτια και ανακατεύουμε με τον μοσχαρίσιο κιμά. Προσθέτουμε το ψωμί τα 2 ωμά αυγά, τα κουκουνάρια και τα καρότα, κομμένα σε μικρά κομματάκια, τα σφιχτά αυγά κομμένα στα τέσσερα καθώς και αλατοπίπερο.
Γεμίζουμε την πέτσα με το μείγμα και ράβουμε το άνοιγμα. Βράζουμε το υπόλοιπο ωμό κοτόπουλο. Στο ζωμό, αφού το σουρώσουμε, βράζουμε τη γεμισμένη πέτσα σε μέτρια φωτιά, για 30 λεπτά. Όταν κρυώσει, βγάζουμε τις κλωστές, το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με σαλάτα.