Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Ποντιακό γιουβέτσι




Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 15 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά
1 κιλό μοσχάρι, γάλακτος
10 πιπεριές κόκκινες, ψιλοκομμένες
2 μελιτζάνες μεγάλες, σε φέτες
3 πατάτες μεγάλες, σε φέτες
3 κρεμμύδια
1 κιλό ντομάτες ώριμες
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
1 ποτ. κρασί κόκκινο


Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, το τσιγαρίζουμε στο λάδι μαζί με τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Το σβήνουμε με το κρασί και, τέλος, ρίχνουμε τον πολτό της ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό. Ψήνουμε το φαγητό για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Τηγανίζουμε τις πιπεριές, τις μελιτζάνες και τις πατάτες. Βάζουμε στο πήλινο πρώτα τις πιπεριές, μετά τις πατάτες, το κρέας και τελειώνουμε με τις μελιτζάνες και λίγη σάλτσα του κρέατος. Το ψήνουμε στο φούρνο στους 200ο C, για 15 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.