Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Ντοματόσουπα με κόκκινες πιπεριές και γραβιέρα




Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα



Υλικά
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
800γρ. ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες, ή κονκασέ
400γρ. γραβιέρα τριμμένη
400ml. ζωμό λαχανικών
2 κρεμμύδια, σε χοντρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνετε τις ντομάτες, τον πελτέ και το ζωμό και αφήνετε το μείγμα να πάρει βράση.
Μαγειρεύετε για 20 λεπτά και έπειτα πολτοποιείτε το μείγμα με δόσεις στο μπλέντερ ή επιτόπου μέσα στην κατσαρόλα με μίξερ χειρός ώστε να γίνει σαν βελουτέ σούπα. Μόλις πολτοποιηθεί, την ξαναζεσταίνετε ρίχνοντας λίγο επιπλέον ζωμό ή νερό αν χρειάζεται.
Προσθέτετε σχεδόν όλο το τυρί και το βασιλικό ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιάτα πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο τυρί και το βασιλικό.


Πηγή: Περιοδικό «Olive», Janine Ratcliffe