Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Κεφτέδες με πακέτα μελιτζάνας




Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα
Για 4 άτομα


Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες αργείτικες, κομμένες σε φέτες και τηγανισμένες
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο
2 φλιτζ. τσαγιού ψίχα ψωμιού μουλιασμένη και τριμμένη
3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
1 κιλό ντομάτες ώριμες
1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 πιπεριά πράσινη, σε κύβους
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Ζυμώνετε όλα μαζί τα υλικά για τα κεφτεδάκια και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Ύστερα τα πλάθετε στρογγυλά στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο.
Φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας. Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τις πιπεριές και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη ζάχαρη και σιγοβράζετε για 15 λεπτά.
Απλώνετε τη σάλτσα σε πυρίμαχο σκεύος. Παίρνετε δυο δυο φέτες μελιτζάνας, τις βάζετε σταυρωτά, βάζετε στο κέντρο από ένα κεφτέ και σηκώνετε τις άκρες ώστε να κλειστεί μέσα ο κεφτές. Τις καρφώνετε στην μέση με οδοντογλυφίδα για να κρατηθούν στη θέση τους και αραδιάζετε τα πακετάκια πάνω στη σάλτσα.
Πασπαλίζετε το φαγητό με τριμμένο τυρί και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 10 λεπτά.


Πηγή: Περιοδικό «Olive», Σιμόνη Καφίρη