Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Στραπατσάδα με ντομάτα και σύγκλινο




Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 6 άτομα



Υλικά
6 αβγά
4 μέτριες ντομάτες ώριμες, απογλοιωμ΄νεες και ψιλοκομμένες
6 λεπτές φέτες σύγκλινο, σε κυβάκια
100γρ. φέτα σκληρή, τριμμένη
1 κουτ. γλυκού μαϊντανό
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και προσθέτετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σύγκλινο. Ανακατεύετε μέχρι να βγάλει το λίπος του και προσθέτετε τις ντομάτες. Ανακατεύετε και σιγοβράζετε τη σάλτσα περίπου για 10 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Σπάζετε τα αβγά σε μπολ, τα χτυπάτε πολύ ελαφρά και προσθέτετε το τυρί, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι και, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ψήνετε τη στραπατσάδα μέχρι να πήξουν τα αβγά.
Στο τέλος προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.


Πηγή: Περιοδικό «Olive», Γεωργία Κοφινά