Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

Μοσχαράκι αυγολέμονο



Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 15 λεπτά
Για 6 άτομα



Υλικά
1 ½ κιλό μοσχάρι
7 καρότα
2 κιλά πατάτες
3 κρεμμύδια
½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
2 αυγά
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει. Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας, προσθέτουμε νερό. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα 4, τα κρεμμύδια και τα καρότα σε μεγάλες φέτες. Τα πλένουμε καλά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.
Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα, ώσπου να τραβήξει τα πολλά υγρά και να μείνει με λίγο ζουμάκι. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, παίρνουμε λίγο λίγο ζουμί από την κατσαρόλα χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα και περιχύνουμε το φαγητό, κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά, να πάει παντού και σερβίρουμε.