Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

Φαγκρί γεμιστό με ρύζι και καρύδια



Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
Για 4 άτομα
Συνταγή από την Κεφαλλονιά



Υλικά
1 ½ κιλό φαγκρί
2 κουτ. βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
1/3 κούπας καρύδια, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά μέτρια, ψιλοκομμένη
Λίγο λάδι
2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι βρασμε΄νο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο



Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε την πιπεριά, το ρύζι, τα καρύδια, το μαϊντανό, το βασιλικό και το ξύσμα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Γεμίστε την κοιλιά του ψαριού με τη γέμιση, βάλτε το ψάρι σε μια μεγάλη πιατέλα και περιχύστε το με την υπόλοιπη γέμιση. Σκεπάστε το και βάλτε το για 2 ώρες στο ψυγείο. Βάλτε το ψάρι, χωρίς να το στραγγίσετε καθόλου σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και τυλίξτε το καλά. Βάλτε το ψάρι πάνω σε ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο στους 200ο C, και ψήστε το για 40 λεπτά.