Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Σαλάτα με μπρόκολο, τόνο και πιπεριά Φλωρίνης




Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 0 λεπτά
Για 6 άτομα


Υλικά
2 μέτρια μπρόκολα, βρασμένα
2 κονσέρβες τόνου, στραγγισμένες
3 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
300γρ. φαρφάλες βρασμένες
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
150ml. ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί
2 κουτ. σούπας κάπαρη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το μπρόκολο με τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον τόνο. Χτυπάμε στο μούλτι το λάδι, το σκόρδο, το ταξίδι και τη μισή κάππαρη, μέχρι να προκύψει μια λεία και ομοιογενής σάλτσα.
Περιχύνουμε με αυτή τη σάλτσα τη σαλάτα. Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κάππαρη και σερβίρουμε αμέσως.


Πηγή: Περιοδικό «Γαστρονόμος», Μυρσίνη Λαμπράκη