Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Γαλατόπιτα





Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 6 άτομα
Συνταγή από την Ιθάκη




Υλικά
10 αυγά
7 φλιτζ. τσαγιού γάλα
2 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
1 πακέτο φύλλο κρούστας
½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο



Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη να βράσουν. Χτυπάτε τα αυγά καλά. Μόλις βράσει το γάλα και λιώσει η ζάχαρη, ρίχνετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς, χαμηλώνετε τη φωτιά. Προσθέτετε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Ρίχνετε και τη βανίλια και αποσύρετε από την φωτιά.
Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας τα και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε τη γέμιση. Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο. Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί. Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε. Ραντίζετε με βούτυρο και ψήνετε για 30 λεπτά στους 180ο C.