Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Κοτοκεφτέδες με κολοκύθι και πιπεριά



Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
Χρόνος αναμονής 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
Για 25 τεμάχια

Υλικά
750γρ. κιμά κοτόπουλο
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 κολοκύθι, τριμμένο
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένο
2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανούς, ψιλοκομμένα
½ κουτ. γλυκού κάρυ
½ κουτ. γλυκού κύμινο
1 αυγό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά κοτόπουλο και προσθέτουμε την πιπεριά, το κολοκύθι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το κάρυ, το κύμινο, το αυγό, το λάδι και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά για 8 λεπτά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξει.
Στη συνέχεια πλάθουμε κεφτέδες, φροντίζοντας να βρέχουμε με νερό τα χέρια μας για να μην κολλάει ο κιμάς. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο που έχουμε αφήσει να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Τους σερβίρουμε συνοδεύοντας με βραστές πατάτες και βραστά κολοκυθάκια σαλάτα. Αν θέλουμε ψήνουμε τους κεφτέδες στο φούρνο, σε λαδωμένο ταψί στους 170ο C, για 20 λεπτά.


Πηγή: Περιοδικό «Γαστρονόμος», Νίκη Χρυσανθίδου