Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Πίτα με χόρτα και βραστά αυγά




Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1ώρα
Για 6 άτομα
Με το περίσσευμα των πασχαλινών αυγών



Υλικά
1 πακ. Φύλλο κρούστας
1 κιλό χόρτα (σπανάκι, σέσκουλα, λάπαθα, μυρώνια)
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 πράσα, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
6 αυγά σφιχτά
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
250γρ. κεφαλογραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
200γρ. φέτα θρυμματισμένη
Ελαιόλαδο
Σουσάμι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα, τα αλατίζουμε, τα στύβουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά σε σουρωτήρι. Σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σοτάρουμε τα πράσα και το κρεμμύδι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ανακατεύουμε με τα χόρτα και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τον άνηθο, τα τυριά, 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και τα χτυπημένα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε κάτω 4 φύλλα τα οποία λαδώνουμε επίσης. Ρίχνουμε από πάνω το μισό μείγμα των χόρτων και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Τοποθετούμε τα σφιχτά αυγά κυκλικά και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα των χόρτων. Τοποθετούμε από πάνω άλλα 4 φύλλα λαδωμένα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε την τούρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, για 1 ώρα.


Πηγή: Περιοδικό «Olive», Ιωάννα Σταμούλου