Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Μπριζόλες χοιρινές με κέτσαπ και σόγια




Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος αναμονής 12 ώρες
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
1 κιλό χοιρινές μπριζόλες λαιμού
250γρ. χυμό πορτοκάλι
120γρ. κέτσαπ
20γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
140γρ. σόγια σος
175γρ. νερό
40γρ. τζίντζερ, κομμένο σε φέτες
20γρ. σκόρδο σε φέτες
10γρ. κορνφλάουρ
Λίγο νερό για το κορνφλάουρ
Ελαιόλαδο



Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού, την κέτσαπ, το ξύσμα πορτοκαλιού, το σκόρδο, τη σόγια σος, το τζίντζερ και το νερό. Βάζουμε μέσα στη μαρινάτα τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε στο ψυγείο από 6 έως 12 ώρες.
Βγάζουμε τις χοιρινές μπριζόλες από τη μαρινάτα και τις στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπριζόλες και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε λίγη μαρινάτα στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαγειρευτούν οι μπριζόλες.
Σουρώνουμε τη μαρινάτα μέσα σε ένα κατσαρολάκι και την αφήνουμε να πάρει βράσει. Ρίχνουμε το διαλυμένο σε νερό κορνφλάουρ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη μαρινάτα μέχρι να συμπυκνωθεί και να δημιουργηθεί μια σάλτσα, που θα συνοδέψει τις χοιρινές μπριζόλες μας.


Πηγή: «Hellmans Academy», Γιάννης Λουκάκος