Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Αστακός με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος




Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα
Γαλλική συνταγή



Υλικά
1 αστακό μεγάλο
2 φλιτζ. μανιτάρια, σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζ. τσαγιού κονιάκ
¼ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
½ φλιτζ. τσαγιού βρασμένο αρακά
2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Βράζουμε τον αστακό για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό, αφαιρούμε και τον κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Αφαιρούμε προσεχτικά το κρέας από το κέλυφος. Κρατάμε το ζουμί του.  
Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα να λιώσει, και σοτάρουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Στο τέλος ρίχνουμε τον αστακό και τον αρακά.
Το φαγητό αυτό μπορούμε να το σερβίρουμε μαζί με μακαρόνια ή να το συνοδεύσουμε με μια πράσινη σαλάτα, πασπαλίζοντας πάντα από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Πηγή: Βιβλίο«Συνταγές της μεσογείου», εκδ. Suasseta