Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

Γαρίδες με μπύρα




Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα
Ιρλανδική συνταγή



Υλικά
1 κιλό γαρίδες μεσαίες, καθαρισμένες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
3 φλιτζ. τσαγιού μπύρα
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας κέτσαπ
1 κουτ. σούπας λεμόνι
¼ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα να λιώσει και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 5 λεπ΄τα. Ρίχνουμε τη μπύρα και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά περίπου, ώσπου να μαλακώσουν οι γαρίδες.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, την κέτσαπ, το λεμόνι και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα, και αφήνουμε την κατσαρόλα στη φωτιά για 2 λεπτά ακόμα να δέσει η σάλτσα. Το φαγητό αυτό μπορεί να συνοδευτεί από μακαρόνια ή ρύζι.


Πηγή: Βιβλίο«Συνταγές της μεσογείου», εκδ. Suasseta