Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Συκώτι κλέφτικο στο χαρτί



 Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες και 30 λεπτά
Για 4 άτομα
Σπεσιαλιτέ Ρούμελης


Υλικά
1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο ή αρνίσιο
1 καρδιά
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζ. τσαγιού χυμό λεμονιού
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
¼ του κιλό φέτα
1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι, τριμμένο
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι




Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα μεγάλο λαδόχαρτο. Αφού το αλείψουμε με λάδι, ρίχνουμε μέσα το συκώτι και την καρδιά, κομμένα σε μικρούς κύβους. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα σκόρδα ψιλοκομμένα, τη ρίγανη, το κασέρι, τη φέτα ψιλοκομμένη, το λάδι, τη μαργαρίνη και το χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με προσοχή, τυλίγουμε το λαδόχαρτο σαν πακέτο, το βάζουμε σε αλουμινόχαρτο και τέλος, σε μια διπλή εφημερίδα. Το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε το συκώτι μας στους 190ο C, για 2 με 2 ½ ώρες. Το σερβίρουμε σε μια πιατέλα, προσέχοντας όταν ανοιχτεί το πακέτο, να μη χυθεί η σάλτσα που έχει σχηματιστεί. Συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα.