Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Πιτάκια με κιμά και λιαστές ντομάτες




Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 35 λεπτά
Θερμίδες 485
Για 4 άτομα



Υλικά
350γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
75γρ. λιαστές ντομάτες
1/8 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
20γρ. φρυγανιά τριμμένη
700γρ. ζύμη για τάρτα (δείτε συνταγή)



Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C. Ανακατεύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι, τη φρυγανιά και αλατοπιπερώνετε. Πλάθετε 4 μπιφτεκάκια και τα βάζετε στο ψυγείο, να σφίξουν. Αφήνετε στην άκρη το ¼ της ζύμης και μοιράζετε την υπόλοιπη σε 4 όμοια κομμάτια. Τα απλώνετε με πλάστη σε στρογγυλά δισκάκια διαμέτρου 12 εκ.
Βάζετε σε κάθε κομμάτι ζύμης ένα μπιφτέκι και σηκώνετε προς τα πάνω τις άκρες, τσιμπώντας για να κλείσουν. Απλώνετε τη ζύμη που έχετε κρατήσει σε φύλλο και χωρίζετε 4 όμοια κομμάτια, που θα τα βάλετε επάνω στα πιτάκια για να τα σκεπάσετε. Πιέζετε, για να κολλήσει η ζύμη, κάνετε 2 χαρακιές στην επιφάνεια κάθε κομματιού, για να φεύγουν οι ατμοί.
Αλείφετε με αυγό χτυπημένο και βάζετε στον φούρνο. Ψήνετε για 35 λεπτά στους 200ο C, ώσπου να ροδίσουν και σερβίρουμε αμέσως.


Πηγή: Περιοδικό«Γεύματα για όλη την εβδομάδα»