Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Ρολό κιμά καπνιστό






Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 30 λεπτά
Για 4 άτομα



Υλικά
150γρ. μοσχαρίσιο κιμά
150γρ. γαλοπούλα καπνιστή, σε μορφή κιμά (στο multi)
50γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
1 αυγό
Ψίχα ψωμιού
Λάδι
Γάλα
50γρ. τυρί καπνιστό, τριμμένο
1 κουτ. σούπας δυόσμο
½ ποτ. κρασιού λευκό κρασί


Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τους 2 κιμάδες μαζί με το ζαμπόν ψιλοκομμένο, την ψίχα του ψωμιού μουσκεμένη στο γάλα και στυμμένη, μια χούφτα τυρί τριμμένο και το δυόσμο ψιλοκομμένο. Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη. Δένουμε το μείγμα με το αυγό, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε το μείγμα καλά.
Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε ρολό, τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, την λαδώνουμε και βάζουμε επάνω το ρολό. Βάζουμε το ρολό σκέτο στο φούρνο στους 200ο C, για 30 λεπτά. Προσθέτουμε ½ ποτήρι κρασί και αφήνουμε να ψηθεί για άλλη 1 ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.


Πηγή: Περιοδικό«Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας»