Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Μπαμπανέτσα (πίτα Ρουμελιώτικη)




Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα
Για 6 άτομα



Υλικά
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι σταρένιο
1 φλιτζ. τσαγιού τραχανά γλυκό
5 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
300γρ. φέτα σκληρή
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 κολοκυθάκι μέτριο
Μαργαρίνη ή βούτυρο γάλακτος



Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Μουσκεύουμε τον τραχανά με λίγο νερό για 30 λεπτά. Τρίβουμε το τυρί στον τρίφτη του κρεμμυδιού και το κολοκυθάκι.
Ρίχνουμε στο αλεύρι τον τραχανά, το τυρί, το κολοκυθάκι, το πιπέρι, λίγο αλάτι, το λάδι και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα αυγά λίγο και τα ρίχνουμε και αυτά στο χυλό.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με μπόλικο φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη και αλευρώνουμε λίγο τον πάτο. Ρίχνουμε το μείγμα, το στρώνουμε και περιχύνουμε την επιφάνειά του με μπόλικο βούτυρο ή μαργαρίνη. Ψήνουμε στους 180ο C, για 1 ώρα.