Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Λάχανο γεμιστό με τυρί





Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 2 άτομα



Υλικά
6 μεγάλα φύλλα λάχανο
50γρ. κεφαλοτύρι πιπεράτο
50γρ. γραβιέρα γλυκιά
50γρ. παρμεζάνα
200γρ. σάλτσα ντομάτα
1 κουτ. σούπας κοφτή βούτυρο
αλάτι


Εκτέλεση

Ζεματάτε σε βραστό αλατισμένο νερό τα φύλλα του λάχανου και απλώνετε τα τέσσερα που έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος, ενώ ψιλοκόβετε τα άλλα 2. Ανακατεύετε το κομμένο λάχανο με τα τυριά που έχετε κόψει σε μικρά κομματάκια.
Μοιράζετε αυτό το μείγμα στα φύλλα του λάχανου, τα τυλίγετε και τα δένετε με σπάγκο. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ, βάζετε ένα λεπτό στρώμα σάλτσα ντομάτα, τοποθετείτε από πάνω τα λάχανα στη σειρά.
Βάζετε το πυρέξ στο φούρνο και τα ψήνετε στους 180ο C, για 30 λεπτά, φροντίζοντας να μην πιάσουν από κάτω. Αν χρειαστεί, τα περιχύνετε και με λίγο ζεστό νερό. Μόλις ετοιμαστούν, τα σερβίρετε αμέσως.


Πηγή: Περιοδικό «Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας»