Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Κεκάκια αλμυρά με μπέικον


 

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά
Θερμίδες 160
Για 18 κομμάτια



Υλικά
25γρ. βούτυρο
225γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι μικρό, σε φέτες
450γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
1/8 κουτ. γλυκού αλάτι
3 κουτ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
4 αυγά
450ml. γάλα



Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο. Μόλις κάψει, ρίχνετε μέσα το μπέικον και το κρεμμύδι και τηγανίζετε για μερικά λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτετε το μπέικον, το κρεμμύδι και το βασιλικό.
Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και αδειάζετε στο μείγμα του μπέικον. Ανακατεύετε, ώσπου να γίνει ομοιογενές μείγμα. Μοιράζετε σε 18 ελαφρά λαδωμένα φορμάκια και βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε τα κεκάκια για 25 λεπτά, ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα σερβίρετε μαζί με πράσινη σαλάτα.

Πηγή: Περιοδικό «Γεύματα για όλη την εβδομάδα»