Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Ρολό αρνιού γεμιστό







Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά
2 πιπεριές μέτριες
1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, κομμένες στη μέση
¾ φλιτζ. τσαγιού μαύρες ελιές, κομμένες στη μέση
200γρ. φέτα, θρυμματισμένη
¼ φλιτζ. τσαγιού βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
700γρ. αρνί χωρίς κόκαλο, ανοιγμένο για ρολό
2 κουτ. σούπας έτοιμη σάλτσα πέστο (δείτε συνταγή)


Εκτέλεση

Κόψτε τις πιπεριές στα 4, αφαιρέστε το σπόρο και τις μεμβράνες. Βάλτε τες σε ταψί με τη φλούδα κάτω και περιχύστε με το μισό λάδι. Ψήστε τες ξεσκέπαστες σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά. Καλύψτε τις πιπεριές με απορροφητικό χαρτί, αφήστε τες 5 λεπτά και ξεφλουδίστε τες.
Ψιλοκόψτε τις πιπεριές και ανακατώστε τες σε μεσαίο μπολ με τις ντομάτες, τις ελιές, τη φέτα και το βασιλικό. Απλώστε το κρέας με το λίπος προς τα κάτω. Αφαιρέστε και κρατήστε το φιλέτο. Τοποθετήστε τη γέμιση στη μέση του κρέατος κατά μήκος, και τυλίξτε το αρνάκι σε ρολό.
Δέστε το ρολό με σπάγκο. Βάλτε το ρολό σε ταψί, και ψήστε το αρνίσιο ρολό στους 200ο C, για 45 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό μαζί με τη σάλτσα πέστο.


Πηγή: Βιβλίο «πικνίν», εκδ. Μάλλιαρης