Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Παστέλι από μούσλι και φυστίκι






Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 4 άτομα




Υλικά
½ φλιτζ. τσαγιού ινδοκάρυδο, τριμμένο και ψημένο
400γρ. ζαχαρούχο γάλα
3 φλιτζ. τσαγιού μούσλι ψημένο
¼ φλιτζ. τσαγιού μέλι
¼ φλιτζ. τσαγιού φυστικοβούτυρο
60γρ. βούτυρο
½ φλιτζ. τσαγιού φιστίκια, ψημένα και ανάλατα
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση

Βουτυρώστε μια λαμαρίνα 20Χ30 και καλύψτε τη με χαρτί φούρνου. Απλώστε ομοιόμορφα το μισό ινδοκάρυδο στη βάση της λαμαρίνας. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ανακατέψτε το γάλα, το μούσλι, το μέλι, το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο, τα φιστίκια και την άχνη. Βάλτε τα βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, ώσπου να γίνει πηχτό το μείγμα.
Απλώστε το μείγμα πάνω από το ινδοκάρυδο μέσα στη λαμαρίνα. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και πιέστε απαλά. Σκεπάστε και βάλτε τη λαμαρίνα στο ψυγείο ώσπου να πήξει. Κόψτε το παστέλι σε τετράγωνα.

Πηγή: Βιβλίο «Πικνίκ», εκδ. Μάλλιαρης