Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Κοτόπουλο saltimbocca με φασολάκια





Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά
Για 4 άτομα



Υλικά
4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου ή 8 μικρά (φιλεταρισμένα)
600γρ. φασολάκια πράσινα, καθαρισμένα
4 κρεμμύδια για στιφάδο, ψιλοκομμένα
10 φύλλα φασκόμηλο
8 φέτες ζαμπόν τύπου Πάρμας
2 κουτ. σούπας αλεύρι αλατοπιπερωμένο
100γρ. βούτυρο
200ml. λευκό κρασί
200ml. ζωμό κότας (δείτε συνταγή)



Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C. Βράζετε τα φασολάκια για 5 λεπτά και τα στραγγίζετε. Τα ρίχνετε σε παγωμένο νερό για να κρατήσουν το έντονο πράσινο χρώμα τους και τα στραγγίζετε.
Βάζετε τα φιλέτα κοτόπουλου ξεχωριστά μεταξύ 2 φύλλων πλαστικής μεμβράνης και τα χτυπάμε ελαφρά να λεπτύνουν. Πάνω σε κάθε φιλέτο τοποθετείτε από 2 φύλλα φασκόμηλου και τα τυλίγετε μέσα σε μια φέτα ζαμπόν. Βουτάτε κάθε τυλιγμένο φιλέτο κοτόπουλου μέσα στο αλεύρι και έπειτα τα ψήνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέσα στο οποίο έχετε λιώσει προηγουμένως το 1/3 του βούτυρο.
Ψήνουμε 3 λεπτά από την κάθε πλευρά είναι αρκετά μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια τα μεταφέρετε στον προθερμασμένο φούρνο για να ψηθούν 10 λεπτά ακόμα. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε λίγο βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια περίπου 2 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε το ζωμό και τον αφήνετε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Έπειτα, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και τα φασολάκια και ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθούν. Χωρίζετε τα φασολάκια σε τέσσερα πιάτα, τοποθετείτε ένα φιλέτο κοτόπουλου από πάνω και σερβίρετε.


Πηγή: Περιοδικό «Olive», Jannie Ratcliffe