Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Πένες με πανσέτα και ρεγκάτο στο φούρνο





Χρόνος προετοιμασίας 12 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 9 μερίδες



Υλικά
½ κιλό πένες
150γρ. πανσέτα σε κύβους
200γρ. τυρί ρεγκάτο, τριμμένο + 3 κουτ. σούπας έξτρα
2 αυγά
1 ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
Λίγο βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Σοτάρετε την πανσέτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τι βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τα 200γρ. ρεγκάτο. Ανακατεύετε τις πέννες με το μείγμα πανσέτας τυριού. Αλείφετε με βούτυρο ένα πυρέξ και απλώνετε τα ζυμαρικά.
Χτυπάτε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε τα ζυμαρικά. Ρίχνετε τις υπόλοιπες κουταλιές τριμμένο ρεγκάτο και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο στους 200ο C, για 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε.


Πηγή: www.arlafoods.gr