Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Τυροκαυτερή σπιτική





Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος αναμονής 1 ώρα
Για 500γρ.



Υλικά
100γρ. μανούρι, κομμένο σε μικρούς κύβους
100γρ. κατίκι Δομοκού
100γρ. φέτα, θρυμματισμένη με το πιρούνι
200ml. ελαιόλαδο
1 πιπερίτσα φρέσκια πράσινη καυτερή
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
1 κουτ. σούπας ξύδι λευκό


Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ το μανούρι, το κατίκι και τη φέτα και τα πολτοποιούμε σε μέτρια προς χαμηλή ένταση, μέχρι να ενωθούν και να φτιάξουν ένα πυκνό μείγμα. Χωρίς να σταματήσουμε τη λειτουργία του μπλέντερ, αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά το λάδι.
Χτυπάμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και απαλό. Στη συνέχεια ρίχνουμε την πιπερίτσα, την πάπρικα και το ξίδι, και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό, μέχρι να ενωθούν πλήρως όλα τα υλικά.
Μεταφέρουμε την τυροκαυτερή σε ένα μπολ, τη δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, αλατίζουμε. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, πριν τη σερβίρουμε.


Πηγή: Περιοδικό«Στην κουζίνα με την Ντίνα», Ντίνα Νικολάου