Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Σουφλέ σοκολάτας με κόκκινα φρούτα






Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
Για 6 ατομικά




Υλικά
250γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
250γρ. βούτυρο αγελαδινό, κρύο κομμένο σε κυβάκια
6 αυγά
2 βανίλιες σκόνη
120γρ. ζάχαρη άχνη
120γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για τη σάλτσα κόκκινων φρούτων
500γρ. κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα
100γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες σκόνη


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα κόκκινων φρούτων. Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε τα φρούτα από το σακουλάκι τους, και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Σιγοβράζουμε τα φρούτα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, φροντίζοντας να τα ανακατεύουμε προσεκτικά και να μην τα παραβράσουμε, ώστε να μείνουν ολόκληρα, όσο γίνεται. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σουφλέ. Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπέν μαρί. Όταν τα υλικά λιώσουν καλά και σχηματίσουν μια βελούδινη και γυαλιστερή κρέμα, αποσύροντας από τη φωτιά.
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν αρκετά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να φτιάξουμε μια πυκνή κρέμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα φούρνου. Π΄νω στη λαδόκολλα τοποθετούμε 6 τσέρκια και τα ντύνουμε και αυτά στο εσωτερικό τους με λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα σοκολάτας στα τσέρκια και τα ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και το κέντρο τους να είναι σχεδόν ρευστό.
Τα βγάζουμε αμέσως από το φούρνο, ανοίγουμε προσεκτικά τα τσέρκια και αφαιρούμε τις λαδόκολλες. Σερβίρουμε τα σουφλέ αμέσως, συνοδεύοντας κάθε μερίδα από 2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα κόκκινων φρούτων.


Πηγή: Περιοδικό«Στην κουζίνα με την Ντίνα», Ντίνα Νικολάου