Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Αλμυρά μάφινς





Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά
Για 12 μάφινς


 Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/8 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 αυγά μεγάλα
2/3 κούπας γάλα
1/3 κούπας βούτυρο λιωμένο
½ κούπα ελιές ψιλοκομμένες
½ κούπα πιπεριά κόκκινη και πράσινη, ψιλοκομμένες
2/3 κούπας φέτα, τριμμένη


Εκτέλεση

Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για μάφινς. Ζεστάνετε το φούρνο στους 200ο C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά με το γάλα και το βούτυρο. Ρίξτε και ανακατέψτε τις ελιές, τις πιπεριές και το τυρί.
Αδειάστε το μείγμα των υγρών υλικών μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατέψτε  τα ζωηρά με ένα πιρούνι. Γεμίστε τις υποδοχές της φόρμας, γεμίζοντας με τη ζύμη μέχρι τα 2/3. Ψήνουμε τα αλμυρά μάφινς στους 200ο C, για 25 λεπτά.



Πηγή: Περιοδικό«Real Food»