Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Χοιρινό φιλέτο γεμιστό με πέστο




Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα



Υλικά
2 χοιρινά φιλέτα
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
30γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο
25γρ. βασιλικό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
50γρ. τυρί κρέμα
Αλάτι, πιπέρι
1 μεγάλο αυγό
Παρμεζάνα τριμμένη



Εκτέλεση

Τοποθετείτε τα κουκουνάρια, την παρμεζάνα, τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες και τη μισή ποσότητα βασιλικού στο μπλέντερ και χτυπάτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το τυρί κρέμα και το αλατοπίπερο και χτυπάτε μέχρι να ενωθούν και τα υπόλοιπα υλικά.
Χαράζετε βαθιά τα φιλέτα, καλύπτετε το εσωτερικό τους με τον βασιλικό που απέμεινε και απλώνετε το πέστο. Τα αλείφετε με χτυπημένο αυγό και τα κυλάτε πάνω στην τριμμένη παρμεζάνα. Τα ψήνετε στους 200ο C, για 20 λεπτά, μέχρι η κρούστα να χρυσίσει.
Κόβετε το χοιρινό σε φέτες και το σερβίρετε με πατάτες φούρνου ή πουρέ.


Πηγή: Περιοδικό«Πάθος για μαγειρική»