Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

Αστακός με παρμεζάνα






Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά
Για 4 άτομα




Υλικά
1 κιλό αστακούς
300γρ. μανιτάρια
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες
300γρ. κρέμα γάλακτος
50γρ. παρμεζάνα
Λίγο ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό αρετσίνωτο
1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ



Εκτέλεση

Σε αλατισμε΄νο νερό βράζετε τους αστακούς για 15 λεπτά. Όταν ετοιμαστούν αφαιρείτε το κρέας με προσοχή και με ένα ψαλίδι κόβετε όλες τις δαγκάνες και τα πόδια. Ξεπλένετε το κέλυφος και το γυρίζετε ανάποδα να στεγνώσει.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι, την ντομάτα ψιλοκομμένη και το μισό κρασί. Όταν αυτό εξατμιστεί προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τα βράζετε για ένα λεπτό. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια.
Ρίχνετε το υπόλοιπο κρασί και μετά από 3 λεπτά το μείγμα της σάλτσας, καθώς και το κρέας του αστακού. Προσθέστε στο μείγμα της γέμισης τις δαγκάνες και τα πόδια και αφήστε να βράσουν μαζί.
Προσθέτετε το κορνφλάουρ για να δέσει το μείγμα. Αφαιρέστε τις δαγκάνες και τα πόδια και με αυτό το μείγμα γεμίζετε το κέλυφος, ρίχνετε την παρμεζάνα και το ψήνετε στο γκριλ για 5 λεπτά.


Πηγή: Περιοδικό«Πάθος για μαγειρική»