Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Φλογέρες γεμιστές με κρέμα





Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά
Για 60 φλογέρες



Υλικά
5 αυγά
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
½ φλιτζ. τσαγιού ρυζάλευρο
6 φλιτζ. τσαγιού γάλα
Ξύσμα λεμονιού ή άρωμα βανίλιας
2 κουτ. σούπας βιτάμ
2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
20 φύλλα μπακλαβά
Για το σιρόπι
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζ. τσαγιού νερό
Φλούδα λεμονιού




Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα, δουλεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε μετά το ρυζάλευρο, το γάλα ζεστό, το άρωμα βανίλιας και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα συνέχεια γιατί το ρυζάλευρο πιάνει εύκολα.
Μόλις πάρει μια δυο βράσεις και πήξει καλά, την αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βιτάμ και την αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας πότε πότε για να μην κάνει κρούστα. Απλώνουμε πάνω στο τραπέζι τα φύλλα του μπακλαβά, το ένα πάνω στο άλλο, το κόβουμε κατά μήκος σε τρεις λωρίδες, με πλάτος 4 δάχτυλα.
Τις τοποθετούμε τη μια πάνω στην άλλη για να μην ξεραθούν. Αν κάποιο φύλλο είναι ξερό την ώρα του διπλώματος, το περνάμε με λίγο νερό, με πινέλο. Αλείφουμε μια λουρίδα με λιωμένο βούτυρο, βάζουμε λίγη κρέμα στο μάκρος του φύλλου και την τυλίγουμε σε σχήμα κυλινδρικό σαν τσιγάρο. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες λουρίδες και τη γέμιση.
Τα βάζουμε μέσα σε ταψί, κατά σειρά, χωρίς να αγγίζουν μεταξύ τους, τα αλείφουμε με βούτυρο και τα ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά στους 200ο C, μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι με 2 φλιτζ. νερό και 2 φλιτζ. ζάχαρη, προσθέτοντας το άρωμα λεμονιού και το αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις ψηθούν οι φλογέρες, τα περιχύνουμε, όπως είναι ζεστά, με το σιρόπι.