Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Κουνέλι τυρένιο




Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 2 ώρες και 30 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
1 ½ κιλό κουνέλι ολόκληρο
150γρ. κεφαλογραβιέρα πικάντικη, σε κύβους
150γρ. φέτα σκληρή σε κυβάκια
Αλάτι, πιπέρι
Θυμάρι
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Λίγο βούτυρο λιωμένο
Χυμό από λεμόνι
Αρκετό ξύδι


Εκτέλεση

Πλένετε καλά το κουνέλι. Σε μια λεκανίτσα βάζετε ξύδι και αρκετό νερό. Τοποθετείτε μέσα το κουνέλι και το αφήνετε 30 λεπτά. Το βγάζετε και το στραγγίζετε. Πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και αρκετό θυμάρι απ’ έξω και από μέσα στην κοιλιά του.
Γεμίζετε την κοιλιά του με τα τυριά και την κλείνετε με οδοντογλυφίδες. Βάζετε το κουνέλι σε γάστρα με καπάκι. Ρίχνετε το κρασί, το βούτυρο και το χυμό λεμονιού. Σκεπάζετε τη γάστρα και τη βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 2 με 2 ½ ώρες περίπου. Το σερβίρουμε με ένα σπυρωτό πιλάφι.


Πηγή: Περιοδικό«Πάθος για μαγειρική»