Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Λαβράκι με φινόκιο και μανιτάρια στη λαδόκολλα






Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Για 4 άτομα



Υλικά
4 μικρά λαβράκια ολόκληρα, καθαρισμένα
500γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουτ. σούπας μάραθο, ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
120ml. λευκό κρασί
80ml. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
4 μεγάλες λαδόκολλες



Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και σοτάρετε για 7 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και αποσύρετε από τη φωτιά.
Μοιράζετε το φινόκιο στις 4 λαδόκολλες και ακουμπάμε πάνω του τα ψάρια. Τα αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το λεμόνι και τα πασπαλίζετε με το μάραθο. Μοιράζετε τα μανιτάρια με τα υγρά του τηγανιού στις 4 λαδόκολλες και τις κλείνετε όσο πιο σφιχτά μπορείτε.
Τοποθετείτε τα πακέτα σε ένα ταψί και ψήνετε για 20 λεπτά. Ανοίγετε προσεκτικά τα πακέτα και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρετε τα ψάρια σας μέσα στη λαδόκολλα.


Πηγή: Περιοδικό «Γαστρονόμος»