Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ρολό με μπέικον της Χριστίνας




Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Για 6 άτομα




Υλικά
4 αυγά
1/3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
3 κουτ. σούπας βούτυρο
¼ φλιτζ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση
150γρ. τυρί κρέμα
5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας καρυδόψιχα, τριμμένη
3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
100γρ. κοπανιστή
2 κουτ. σούπας βούτυρο
πιπέρι


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει, την κρέμα τυριού, την καρυδόψιχα, την κοπανιστή, την κρέμα γάλακτος, πιπέρι και ανακατεύουμε συνέχεια. Βάζουμε τη γέμιση στο ψυγείο να σφίξει.
Λιώνουμε τις 3 κουταλιές βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τους κρόκους των αβγών έναν, έναν, αλάτι, πιπέρι και την παρμεζάνα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε την μπεσαμέλ που έχουμε φτιάξει και προσθέτουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα, ανακατεύοντας προσεκτικά το μείγμα με ανοδικές κινήσεις.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί και το στρώνουμε με λαδόκολλα. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα της μπεσαμέλ, και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180ο C. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, στρώνουμε τη γέμιση στην επιφάνεια και τυλίγουμε σε ρολό. Βάζουμε το ρολό σε διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε το βγάζουμε 1 ώρα εκτός ψυγείου, και το κόβουμε σε φέτες.