Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012

Cheesecake λεμονιού




Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά
2 φλιτζ. τσαγιού μπισκότα digestive
700γρ. τυρί κρέμα
3 μεγάλα αυγά
1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
¼ φλιτζ. τσαγιού λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
¼ φλιτζ. τσαγιού χυμό λεμονιού
1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
2 μεγάλα λεμόνια, κομμένα σε λεπτές φέτες και κάθε φέτα στη μέση



Εκτέλεση

Σε ένα μπολ θρυμματίζετε τα μπισκότα και ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο. Τα ανακατεύετε καλά και βάζετε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί. Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτυπάτε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να φουσκώσει.
Στη συνέχεια, προσθέτετε τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Μετά ρίχνετε το μείγμα της κρέμας στο ταψί με τη βάση μπισκότου.
Ψήνετε το cheescake για 1 ώρα και 15 λεπτά. Μόλις ψηθεί το γλυκό το αφήνεται να κρυώσει, το γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιού και το σερβίρετε.


Πηγή: Περιοδικό «Πάθος για μαγειρική»