Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

Φιλέτο κοτόπουλο με 3 μυρωδικά και σάλτσα λεμονιού




Χρόνος ψησίματος 12 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Για 4 άτομα


 Υλικά
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
80ml. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
Χυμό από 2 λεμόνια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα το μισό ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, όλα τα μυρωδικά, τη μουστάρδα, αλατοπίπερο και 120ml. νερό.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι αντικολλητικό, σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει καλά, βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και τα 2 φιλέτα κοτόπουλο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το μισό μείγμα του μπολ, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φιλέτα. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι ή πλιγούρι και μαρουλοσαλάτα.


Πηγή: Περιοδικό «Γαστρονόμος», Νίκη Χρυσανθίδου