Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

Ντοματοκεφτέδες


Ντοματοκεφτέδες


Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
20 κομμάτια

ΥΛΙΚΑ
400γρ. σκόνη πουρέ πατάτας
200γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
100γρ. φρυγανιά τριμμένη
150γρ. τυρί φέτα
1 κουταλιά σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
100ml. Ελαιόλαδο
4 ½ φλιτζάνια γάλα
Λίγη ρίγανη
Λίγο αλάτι & λίγο πιπέρι

Εκτέλεση
Χτυπάμε τον έτοιμο πουρέ πατάτας με το γάλα. Προσθέτουμε σε αυτόν την ψιλοκομμένη ντομάτα, τη φρυγανιά, το τυρί τριμμένο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε κεφτέδες. Εάν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό, προσθέτουμε επιπλέον φρυγανιά.
Έπειτα πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. (Μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα).